Dhr. O.L. Dane

Accommodatie

Onbekend

Transvalia – GOZ

Op 6 Oktober onder zomerse omstandigheden was er de wedstrijd aan de Chorloisse Lagendijk tegen Transvalia. Een gerenommeerde club op Rotterdam-Zuid welke in 1905 werd opgericht.

Op het gezellige complex tussen de bomen aan de rand van het park, was het scheidsrechter Dhr, Dane die om 14:30 de wedstrijd liet beginnen.

GOZ begon goed aan de wedstrijd en speelde met de druk naar voren op de helft van de tegenstander, tot echte kansen kwam het niet , in de 4e minuut kon GOZ zijn derde hoekschop nemen en ook de vrijeschoppen in de buurt van de “16 van Transvalia brachten niet wat iedereen wat GOZ was op hoopte. Met het vizier op de aanval, was het in de verdediging een onoplettendheid en een gebrek van concentratie dat bal halverwege eigen helft aan de tegenstander werd gegeven, deze Joel Macaya wist hier wel raad mee, en liet Kaz Kromwijk en de verdediging kansloos om de 1-0 op het scoreboard te zetten. Na dit moment was GOZ de kluts wel kwijt, er werd niet of slecht gecombineerd, ook was er zichtbaar onzekerheid in het spel. Dit veranderde nadat Ferry de Heer in de 28e minuut een diepe bal gaf in de ruimte op Niels de Visser, Niels ronde deze mogelijkheid knap af 1-1 aldus. Niet lang daarna is het juilian Linger van de gasten die een streep loslaat op Kaz, welke goed staat opgesteld om een doelpunt te voorkomen. Die zelfde Kaz schiet de bal uit de handen over de verdedigers , waar Niels als eerste de bal krijgt en de 1-2 scoort. Die zelfde Niels heeft een goede actie aan de zijlijn komt het strafschopgebied binnen en speelt de vrijstaande Rick Jeanson breed aan en de 1-3 staat in de 41e minuut op het scorebord.

De tweede helft is 5 minuten bezig als Rick Jeanson uit een hoekschop op de lat kopt. Na dit moment is het GOZ dat denkt al de overwinning binnen te hebben en Transvalia dat aanzet en veel op de helft van GOZ speelt. Het wachten is op een op dat moment terechte tegentreffer, maar met geluk en gelukkig voor GOZ blijft die uit. Het duurt dan tot de 70e minuut dan GOZ weer gevaarlijk voor het doel komt van Robin Gelderblom, Niels komt 1;1 met deze Robin , maar schiet gehaast over. Een minuut is het Rick de Ruiter die ook 1;1 tegenover de doelman Robin komt, maar Rick schiet te gehaast tegen de doelman aan. Het is dan Jeroen Verschoor die de 1-4 scoort nadat Transvalia de bal niet weg krijgt uit de verdediging.

In de 88e minuut is het dan nog Rick in t Veld die na een goede actie in het strafschopgebied voorlangs schiet.

Niet lang daarna fluit de goed leidende scheidsrechter Dane voor de laatste keer.