4e klasse G

17 november 2018 15:00

Dhr. L.D. Martins

Vandaag moest GOZ aantreden tegen de koploper in deze competitie 4e.klasse G west 2.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Martins was het duidelijk dat BZC natuurlijk voor de volle buit ging. In de 3e minuut konden zij al de eerste hoekschop nemen en een minuut later de 4e dus, werd de verdediging van GOZ snel uitgespeeld, het was Marwin Richard die een niet te missen kans creëerde , maar door goed keeperswerk van Kaz Kromwijk werd een doelpunt voorkomen. Na het voetballende en ook fysieke geweld van van BZC in de begin fase kwam GOZ meer in de wedstrijd, de schroom was verdwenen en de combinaties kwamen terug. Zo waren er enkele mogelijkheden voor Rick Jeanson, ook Rick de Ruiter was dichtbij een treffer. Wat heet dichtbij, na weer een rake vrijeschop vanaf de rand 16, uiteraard door Ferry de Heer, kwam de bal terug van de lat tussen een mêlee van spelers, waaruit Rick de Ruiter de 0-1 scoorde. Het was echter de grens van ZBC, Martijn Marnix die pas ging vlaggen nadat er gescoord was, en niet nadat de vrije schop was genomen, scheidsrechter Martins volgende deze onsportieve actie en keurde het doelpunt af. Niet veel later in de 15e minuut is het Niels de Visser die zijn laatste man omspeelt en een vrije doorgang heeft naar de doelman van BZC, Het is Ishuar Martina die aan de noodrem trekt en Gerben de Winter met beide armen vast pakt , een rode kaart dus.

De toegekende vrijeschop levert niets op, het spel blijft snel afwisselen zonder dat er echte kansen worden gecreëerd. In de 31e minuut is er een snelle actie van Willy Hanst in het strafschop gebied vanaf de achterlijn wordt de bal terug gelegd, deze wordt niet goed verwerkt en in een kluts in eigen doel gelopen. 1-0 derhalve.

Tot aan de rust kunnen beide ploegen geen potten meer breken, BZC komt er een aantal keer wel bijzonder snel uit, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na de rust in de 48e minuut is het Benjamin Martha die na een snelle combinatie de 2-0 op het scoreboard brengt.

Hierna zakt het niveau van de wedstrijd gelijk als de buitentemperatuur, veel irritaties en vooral fysiek en verbaal geweld wat de nodige gele kaarten opleverde voor ZBC 6x geel en 1x rood, GOZ 1x geel.

GOZ verliest van een tegenstander die alle middelen aanwende (schoppen en intimideren) om te winnen.