Ferry de Heer (vrije trap)

4e klasse G

29 september 2018 14:30

Simonshaven – GOZ.

Na het tegenvallende resultaat van GOZ vorige week tegen ZBVH (2-3) verlies, was er voor deze wedstrijd maar een opdracht, en dat was winnen.

GOZ begon goed aan de wedstrijd, domineerde en speelde vooral op de helft van de tegenstander, kansen konden dus ook niet uitblijven. Al in de 5e minuut een snelle diepe val van Victor Boere op Niels de Visser, maar de keeper Juan Bekmy deed zijn werk goed. Niet veel later is het Elroi Rietveld die als een speer lang de lijn snelt, met de bal uiteraard, alleen is er geen aansluiting. Wel daarna een snelle aanval waarin Niels voor de keeper komt, maar Niels schiet de bal over het doel. Ook Simonshaven probeert met snelle uitvallen GOZ pijn te doen, vooral de snelle en behendige Murjilsio Wezer vraagt de nodige aandacht van de verdediging. Deze Murjilsio krijgt de kans op de 1-0 bij een situatie alleen voor keeper Kaz Kromwijk, in plaats te schieten houdt hij de bal aan zijn voet om Kaz te omspelen, maar Kaz pakt de bal van zijn voet. Aan de andere kant is het Mike in het Veld die Jeroen Verschoor hard aanspeelt, op de rand 16, Jeroen neemt de bal direct op zijn schoen, maar deze “streep” wordt goed gepareerd door keeper Juan. Het is dan in de 40e minuut dat Niels een diepe bal speelt Rick de ruiter, deze haalt hard uit buiten het strafschopgebied en laat keeper Juan kansloos 0-1 dus, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft werd het een gelijk opgaande wedstrijd, Simonshaven en GOZ speelde samen volop voor de winst, wat resulteerde in kansen over en weer, voor de toeschouwer een leuke pot om naar te kijken.  GOZ wist vele kansen niet te benutten door of te slordig te spelen of de bal te lang aan de voet te houden. Simonshaven kreeg ook zijn kansen, vooral in de 72e minuut uit een scrimmage in het doelgebied een snoeihard schot, waarbij alles wat Simonshaven was al juichte en alles wat GOZ was het hoofd tussen de knieën boog, was het Kaz die met een safe de bal onder de lat weg sloeg. Hiermee bleef de 0-1 op het scoreboard staan.

Het was in de 89e minuut dat GOZ een vrijeschop mocht nemen op de rand strafschopgebied van Simonshaven. Ferry de Heer krulde de bal met precisie in de uiterste hoek wat de 0-2 betekende.

Niet lang daarna floot de goed leidende scheidsrechter Johan de Vos voor het einde.

Een verdiende maar moeizame  overwinning voor GOZ omdat het verzuimde de kansen eerder in de wedstrijd te benutten.