4e klasse G

3 november 2018 14:30

Dhr. R.M. Warring

Opstelling

GOZ had als opdracht voor deze wedstrijd om de volle buit binnen te halen. Althans wilde GOZ de zogenaamde aansluiting in de competitie behouden. En ja alles wat GOZ is, wil dat.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Warring gingen de oranje/zwarten voortvarend van start, een snelle actie langs de zijlijn van Niels de Visser waarbij hij de bal breed speelt thv de rand “16” naar Rick Jeanson, maar het is Rick die de buurman verrast met een nieuwe bal in zijn tuin. En dat in de eerste minuut. Een minuut later is het Niels die snel doorloopt op een diepe bal, de 16 induikt en de 1-0 scoort. Onder het motto een goed begin is het halve werk, gingen de vele supporters er goed voor zitten, hoewel de meeste moesten blijven staan. De verwachting werd niet waargemaakt, het was GOZ dat verzuimde door te pakken, zelfs WCR met hun spel in de wedstrijd lieten komen en het was voor GOZ gelukkig dat het vizier van Roger Geerling niet op scherp stond in de 16e minuut dat hij voor keeper Kromwijk naast het doel schiet, ene minuut later is het Jordi Dirven die vrijstaand op de rand van de 16 zijn diagonale schuiver net naast ziet gaan. Ondanks de aantasting op de stembanden van trainer Pascal van der Hoek heeft GOZ grote moeite met het vinden van een speler die ook in een oranje shirt loopt. In de laatste fase van de eerste helft krijgt GOZ weer wat grip op de wedstrijd met snelle combinaties welke niets opleveren. Het wordt nog spannend als WCR een vrije schop mag nemen op de rand 16, maar de bal gaat over het doel. Op naar de thee dan maar.

De tweede helft een ander GOZ, in de 46e minuut krijgt Jeroen Verschoor een mogelijkheid, maar zijn harde schot wordt voor de keeper geblokt. Ook WCR krijgt zijn kansen in minuut 53 en 55 maar deze kansen werden net naast geschoten. Het is dan in de 62e minuut Niels die zich vrijspeelt langs de lijn en breed speelt op Rick Jeanson, 2-0 dus, pfffffffff. GOZ speelde hierna vrijer en de combinaties kwamen weer voor de dag. Ook de individuele acties werden niet geschuwd en veelal toegepast, met name Nick Groenenboom de nummer 2 van WCR, had een moeilijke middag tegen Niels.

Het is dan in 67e minuut dat Ferry de Heer een vrijeschop gaat nemen vanaf de rand 16 van WCR, dit schot krult over allen en iedereen , ook doelman Robert van Mourik is kansloos, 3-0 derhalve. 3 minuten later is het dat Niels wordt neergelegd in of net buiten de 16, de bal wordt aan de zijkant naast de lijn gelegd. Het is Ferry die ook deze bal, onhoudbaar via de onderkant van de lat achter de doellijn laat belanden. Door het goed opgesteld staan van scheidsrecht Warring werd de VAR niet gemist. 4-0. In de 80e minuut wordt Rick Jeanson in de 16 aangespeeld maar zijn harde schot wordt goed tegengehouden door doelman Robert, echter de rebound komt voor de voeten van Gerben de Winter van ca 20 meter haalt deze direct uit en dat betekende de 5-0.

GOZ pakt de zo nodige 3 punten, door voornamelijk goed te spelen in de tweede helft.