Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

6 februari 2016 14:30

Syed, A.

Opstelling GOZ 1

GOZ heeft deze zaterdag met een overwinning tegen het op de laatste plaats staande Swift Boys weer 3 punten toegevoegd aan haar totaal. Het was een enerverende pot voetbal waarbij GOZ na een zeer matige 1e helft het tij wist te keren en uiteindelijk verdient de overwinning pakte.

Op een dramatisch slecht veld was het Swift Boys dat beter aan de wedstrijd begon dan GOZ. De ploeg uit Kralingen was feller en scherper dan de mannen van Marcel Langeveld en wist ook beter om te gaan met het slecht bespeelbare veld. In de 6e minuut was daar al een gevaarlijk schot maar GOZ keeper Ryan Wemmers plukte deze netjes uit de kruising. Na verloop van tijd kreeg GOZ wat meer vat op de wedstrijd en hadden Robin Vollebregt (naast) en Gerben de Winter (geblokt) geen geluk met hun schoten. Dat geluk had Swift Boys in de 30e minuut wel toen een verre uitrap van hun keeper bij de rechtervleugelspeler kwam. Deze wilde een voorzet geven maar door de harde wind ging de bal richting GOZ doel waar keeper Ryan Wemmers tot zijn verassing de bal binnen zag vallen, 1-0. Een fikse tegenvaller voor GOZ dat daarna wel aandrong maar de eerste helft nog niet echt een vuist kon maken. In de 38e minuut had een goeie aanval meer verdient maar het schot van Robin Vollebregt ging net over. Even later had Wesley van Gijzen geen geluk bij een kopbal die net over ging.

Waarschijnlijk heeft trainers Marcel Langeveld zijn spelers in de rust pittig toegesproken want vanaf het eerste fluitsignaal pakte GOZ het initiatief. Er werd veel feller en scherper gespeeld dan in het eerste part van de wedstrijd en geholpen door de wind in de rug volgde aanval na aanval. Een doelpunt kon niet uitblijven. Het was Robin Vollebregt die in de 52e minuut een door Swift Boys keeper geblokt schot van Olaf Sap binnen kon werken en de 1-1 kon aantekenen. In deze fase was GOZ de bovenliggende partij en had Swift Boys weinig in te brengen. In de 65e minuut zorgde verdediger Arnold Coppens voor de terechte 1-2. Gerben de Winter gaf een prima dieptebal op de opkomende Tim de Ridder, deze zette goed door en plaatste de bal beheerst op de meegekomen GOZ verdediger die simpel binnen kon tikken. Kort daarna was het opnieuw Tim de Ridder die aan de basis stond van het 3e GOZ doelpunt. Identiek aan even daarvoor werd hij goed weggestuurd door het middenveld en in het strafschopgebied onderuit gehaald. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en de Swift Boys verdediger kon met rood vertrekken. Spits Olaf Sap benutte de strafschop beheerst en de wedstrijd leek met dit doelpunt beslist. Het leek of GOZ er daarna even iets te makkelijk over dacht want Swift Boys gaf zich nog niet gewonnen en wist na een misverstand in de GOZ verdediging toch de 2-3 te scoren. Kort daarna kwam Swift Boys ook nog eens met 9 man te staan toen de keeper van Swift Boys iets riep waardoor de scheidrechter zonder een moment te twijfelen de rode kaart trok. Wat volgde waren nog 5 hectische minuten waarin GOZ door Olaf Sap, vrij gezet door Ferry de Heer, de 2-4 binnen kon schieten. Maar waarin Swift Boys door een prachtig schot van een van hun spitsen toch ook nog de 3-4 wist te maken.

Een wedstrijd met meerdere gezichten waarbij GOZ uiteindelijk als terechte overwinnaar van het veld stapte en weer 3 punten dichter bij het op de 11e plaats staande s’Gravendeel komt. Volgende week de uitwedstrijd tegen middenmoter Sparta AV. Hier heeft GOZ nog iets heeft goed te maken, de thuiswedstrijd werd namelijk met 0-5 verloren.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Tim de Ridder, Wesley van Gijzen, Leo de Jongh, Arnold Coppens, Erwin Roquas, Ferry de Heer (90e Martin Herlaar), Mike in t’Veld, Gerben de Winter (85e Bradley van Driel), Robin Vollebregt, Olaf Sap.