13 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling GOZ JO17-1

Zaterdag `13 oktober. En toch was het nog 27 graden.  Onder deze omstandigheden moest  vandaag de 3e overwinning op rij worden binnen gehaald. Spartaan’20, de beste amateurverenging van Nederland op het gebied van jeugd, was vandaag de tegenstander. Met 7 punten uit 3 wedstrijden wisten we wat ons te wachten stond.

In geheel nieuwe tenues en trainingspakken, gesponsord door Voormolen Dakbedekking (John en Nicole: Dank Dank Dank!), traden we aan. Door de afwezigheid van Morris en Felix moesten we vandaag beroep doen op twee talenten vanuit de C1: Tim Angenent en Rik Brienen. Jawel, het broertje van onze keeper Thijs.

We begonnen, ondanks de warmte, goed aan de wedstrijd. Er werden kansen gecreëerd door Valentijn en Mels. De vrije trappen van Rick gingen ditmaal over .De tegenstander kon niet meer dan de lange bal spelen als tegenactie. Elke lange bal was dan ook voor het sterke centrale duo Tom en Rik. Na wat gemiste kansen was het in de 18e minuut dan eindelijk raak voor GOZ. Een sterke individuele actie van Valentijn werd bekroond tot assist  door een fantastische trap van randje 16 van Thijs den Toom. De verdiende voorsprong was daar. Geheel onbewust (hoop ik ) was dat ook meteen het startschot voor een slecht vervolg van de wedstrijd. De tussenstand werd volgehouden tot de rust, maar we ging slordiger en slordiger spelen en lieten Spartaan’20, onnodig, in de wedstrijd komen.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder als na de goal. Er werd niet gevoetbald, en dat na zo’n goede trainingsweek, en de warmte ging nu ook meespelen. Toch werd Spartaan’20 niet écht gevaarlijk, maar waren wij vooral heel slordig. Na een kwartier in de 2e helft was het dan wel raak. Een steekbal werd verkeerd ingeschat door de verdediging en ook Thijs kon er dit keer niets meer aan doen: 1-1. Niets aan de hand en nog tijd zat. Niet veel later ging Valentijn vanaf links goed door na een actie en werd in de 16 naar de grond gewerkt, overduidelijk. De, verder goed fluitende, scheidsrechter wuift het helaas weg. Na wat mogelijkheden voor ons, want echte kansen kwamen er niet meer. Zoals een oud voetbalspreekwoord luidt: ‘’Als je zelf niet  scoort…’’ Een identieke aanval en goal resulteerde in de 2-1 en niet veel later werd een goede counter omgezet in de 3-1. Als ook Thomas nog helemaal verkeerd terecht komt met zijn knie, weet je dat we dit niet meer om kunnen buigen tot 3-3. Het wordt nog wel 3-2 na een steekbal van Fin op Rick die in eerste instantie op de keeper stuit, maar Niels kon de bal in de rebound binnentikken.

Helaas, verloren van onszelf. Onnodig, maar misschien wel verdiend. Volgende wedstrijd is gewoon weer voor ons! Rik en Tim; bedankt, aan jullie lag het niet!