MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Het team van trainers Lars, Arie & Jan Willem is de competitie met wisselend succes begonnen.

Met 6 punten uit 5 wedstrijden staat GOZ 2 in een hele grote middenmoot in de (reserve) 3e klasse-5. Met andere woorden: in deze competitie wint en verliest iedereen van elkaar hetgeen de spanning alleen maar ten goede komt.
De (3) uitwedstrijden van GOZ 2 tegen resp. ZBVH, Jonge Spartaan & Binnenmaas gingen verloren.
De (2) thuiswedstrijden tegen Strijen & Barendrecht werden gewonnen.

Vandaag, 5 november 2022, de 3e thuiswedstrijd voor GOZ 2.
De tegenstander, WFB 2, heeft ook 6 punten uit 5 wedstrijden (iets beter doelsaldo) dus……
De winnaar vandaag kan een “gaatje” slaan…

Om 12 uur floot scheidsrechter, Eric GOZubuyuk, voor de start van de wedstrijd.

Er ontspon zich een boeiende wedstrijd. Beide teams deden niet voor elkaar onder en creëerden een aantal kansen (mogelijkheden). In de 10e minuut (best snel) moest de scheidsrechter een (terechte) gele kaart tonen aan een speler van WFB. Zijn sliding was te laat (en te fel). Zonder morren werd de kaart geaccepteerd. In de 33ste minuut viel de 2e gele kaart. Dit maal voor Niels van GOZ. Ook nu was de kaart meer dan terecht. Dit waren de enige “smetjes” in deze verder zeer sportieve wedstrijd (in de 1ste helft).

Even dacht GOZ op 1-0 te komen toen de rebound bij een vrije trap werd binnengetikt, echter dit gebeurde in buitenspelpositie waarop het doelpunt werd afgekeurd.

Terwijl iedereen dacht dat er met een 0-0 zou worden gerust, viel in de blessuretijd de (onverwachte) 0-1. Een kater voor GOZ zo vlak voor het rustsignaal.

Na de rust een feller GOZ. De jacht op de gelijkmaker werd geopend. En deze viel dan ook in de 57ste minuut. Spits Ricardo werd net buiten de 16 in de rug gelopen en versierde een vrije trap. De vrije trap werd scherp genomen (door Lennart) en werd prima binnen gekopt door Ricardo.
De verdiende gelijkmaker.

Beide teams gingen hierna vol voor de overwinning. Het duel werd nu ook wat feller en (voor de toeschouwers) spannender. De beste kansen waren voor GOZ maar ook WFB liet zich niet onbetuigd. Zij werden met name gevaarlijk uit corners en snelle counters.

Ca. 10 minuten voor tijd een "incident". Bij een corner voor WFB werd een speler van WFB (die hinderlijk voor keeper Thijs positie koos) op een (voor mannen) pijnlijke “MAN”ierπŸ˜‰ "verzocht" een andere positie te kiezen……. De “dader” kreeg hiervoor (slechts) geel.NB. Laten we het erop houden dat de “intentie” goed was, maar de uitvoering geen schoonheidsprijs verdiende....... Hooguit de "Eekhoorntjes-prijs"πŸ˜‚.
Een klein opstootje werd gelukkig snel gesust…..

Even later een bijzonder moment……. (Waar na afloop nog lang over na werd gepraat en aan diverse scheidsrechters & deskundigen werd voorgelegd…… En “mea culpa”: hier zat de scheidsrechter “fout”😎)

Tijdens het spel werd er vanaf de bank van GOZ iets geroepen waar de scheidsrechter niet van gediend was. Hij floot daarom af en riep: “vrije trap WFB”. Hierna liep hij naar de bank van GOZ en stuurde de “roeperT” weg (buiten het veld). Teruglopend het veld in bedacht de scheids zich dat er geen vrije trap gegeven diende te worden maar een “scheidsrechtersbal”.  Terwijl GOZ “dacht” dat er een vrije trap genomen zou worden (en dus een muurtje opstelde) werd het spel hervat met een scheidsrechtersbal. De bal werd opzij gelegd door een speler van WFB en door een ander stijf in de kruising geschoten. De keeper van GOZ, Thijs, stond echter in de andere hoek zijn muurtje neer te zetten…….

Wat nu? Geldig doelpunt of niet? De scheidsrechter wist het niet……
Na overleg met de ASR (gediplomeerd scheidsrechter) werd besloten het doelpunt af te keuren en opnieuw het spel te hervatten met een scheidsrechtersbal.
PS. Achteraf bleek dat het wel degelijk een geldig doelpunt had moeten zijn maar dat de scheidsrechter (leermoment) veel duidelijker had moeten communiceren naar beide teams dat het geen vrije trap maar een scheidsrechtersbal zou worden. Dit had een dergelijke situatie voorkomen. In dit geval heeft/had GOZ dus “mazzel” en WFB “pech”.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Gelet op “alles” een terechte uitslag die voor beide teams te accepteren is/was.

Zo blijft GOZ thuis ongeslagen. Volgende week (weer) een uitwedstrijd. Tegen Zinkwegse Boys 2. Aanvang 12.30 uur.