Accommodatie

Sportcomplex Guldeland

(Van Uw verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Het is GOZ niet gelukt om (weer) 3 punten te pakken tegen GHVV’13.
De ploeg van trainers, Pascal van den Hoek & Nikki Korpel, speelden gelijk tegen de #2 in deze klasse. 2-2.

Het eerste deel van de wedstrijd was eigenlijk niet om aan te gluren.
GOZ stond onder “hoogspanning” en GHVV’13 maakte haar 2e positie ook niet waar.Het was rommelig, veel balverlies over en weer en uitgespeelde kansen waren er nauwelijks.

In de 30ste minuut viel uit het niets de 0-1. Spits Rick Jeanson ontving de bal rond de middenlijn en zag de keeper van GHVV’13 ver voor zijn doel staan. Hij besloot een poging te wagen en zag de bal (tot zijn eigen en tot ieders verbazing) over de keeper in de goal “ploffen”.
Voor GOZ een enorme opsteker.

Lang kon de Oranje-Zwarte brigade echter niet genieten van de voorsprong.
Een (spring)duel tussen de spits van GHVV & doelman Maxim Kamp werd door de (warrige) scheidsrechter Isri, beoordeeld als een overtreding van de doelman. Een penalty voor GHVV tot gevolg. Kamp dook naar de goed hoek echter kon zijn vingers er niet tegenaan krijgen. Zo stond het na 34 minuten weer gelijk.

Nog geen 3 minuten later kreeg GHVV weer een penalty. Jelle Swier gaf een licht duwtje in de rug van een speler van GHVV binnen de “16”. Scheidsrechter Isri was onverbiddelijk (van 40 meter afstand) en wees opnieuw naar de stip. Doelman Kamp ging (wederom) naar de goede hoek en stopte nu wel de penalty. Ook de rebound kon niet worden ingeschoten door GHVV.

Met een 1-1 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op.

Het was GHVV dat “beter” uit de kleedkamer was gekomen dan GOZ. Na ca 4 minuten in de 2e helft kwam de fusieclub namelijk op voorsprong. Een goed uitgevoerde ingestudeerde corner (met overstapje) werd afgerond door een (totaal) vrijstaande speler van GHVV. Een enorme domper voor de ploeg uit Mijnsheerenland.

GOZ moest nu wel “alles of niets” gaan spelen. In de 65ste minuut werden er 2 “verse” krachten ingebracht, Fin Bouter en Elroi Rietveld. Hierdoor nam de druk op GHVV meer toe. Wel moest de verdediging van GOZ scherp blijven voor de counters van GHVV. Een scrimmage voor de goal van GOZ liep maar net goed af en ook doelman Kamp redde GOZ een keer met een geweldige redding bij een poeier van dichtbij van een van de voorwaartsen van GHVV.

In de 75ste minuut werd de vechtlust van GOZ beloond met een mooi doelpunt. Middenvelder Mike de Koning stifte de bal met een subtiele voetbeweging over de keeper van GHVV heen en zorgde dus voor de (verdiende) gelijkmaker. GOZ had nu nog een kwartier om de overwinning binnen te slepen.

De spanningen liepen het laatste kwartier behoorlijk op. GHVV hinkte op 2 gedachten. Vol gaan voor de overwinning of het gelijkspel verdedigen? Voor GOZ was het “makkelijker”…… Vol voor de overwinning. Ook langs de kant liepen de emotie’s hoog op. Regelmatig was hierbij scheidsrechter Isri het “mikpunt” van commentaar.  Assistent-trainer Korpel (GOZ) ging hierbij iets te ver en werd op de bon geslingerd.

Na 90 minuten en 15 seconden(?) floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Een 2-2 eindstand. Twijfels bij beide teams. Moesten “ze” nu blij zijn met 1 punt of niet?

GHVV’13 behoudt de 2e plaats en gedeelde 1ste plaats in de 2e periode (samen met ZBVH).
NB. Volgende week ZBVH - GHVV voor de periode-winst.
GOZ blijft 11e met nu 2 punten voorsprong op “degradatie-plek” 12 (Fortuna Be Quick).

Volgende week vallen de beslissingen.
GOZ thuis tegen WFB (4e plaats) en Fortuna Be Quick tegen Rockanje.
Een gelijkspel is (in principe) voldoende voor GOZ om de na-competitie in te gaan.

We zullen het gaan zien op een, waarschijnlijk, vol sportpark De Erve…..