HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-318586

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op een zonnig sportpark De Kooistee in Hellevoetsluis heeft GOZ 3 hele belangrijke punten gepakt tegen FC Vlotbrug.

De ploeg van trainer Pascal van den Hoek moest tot het (spreekwoordelijke) gaatje gaan maar pakte, verdiend, de 3 punten. Nodige punten ook want de degradatiestreep kwam steeds dichter in zicht. Met nog 3 wedstrijden te gaan is de kloof nu 4 punten met de rechtstreekse degradatieplaats(en). Zelfs een “veilige” plaats (nr. 9) is nog mogelijk (4 punten achterstand).

De laatste overwinning van GOZ dateert alweer van lang geleden. 28 januari om precies te zijn. GHVV’13 werd toen (thuis) verslagen met 2-1. Daarna werd nog 2x gelijkgespeeld tegen (degradatiekandidaat) NBSVV en WFB en verder alleen maar verloren. Sommige nederlagen waren best “zuur”, zoals bijvoorbeeld tegen de kampioen Stellendam (waarbij een onterechte strafschop de oranje-zwarte brigade de das om deed). Wat “als” telt niet in het voetbal dus hierover praten heeft geen zin.

De wedstrijd.
Vlotbrug was de eerste 10 minuten tot een kwartier het minst nerveuze team vandaag. GOZ stond duidelijk onder “hoogspanning”. Die spanning werd alleen maar groter toen Vlotbrug ook nog in de 11e minuut de 1-0 binnen tikte. Miscommunicatie tussen middenveld en verdediging bij GOZ.

Weer een “tegenslag” voor GOZ. Ook de weer vele meegereisde supporters van GOZ slaakte een diepe zucht. 400 km omrijden (Heinenoordtunnel dicht) en dan je club weer op achterstand zien komen….. Het leven is zwaar.

GOZ probeerde het de 1ste helft nog om te zetten. Er kwamen ook wel wat kansjes maar de verdediging van Vlotbrug stond prima. Ook stond het vizier van de voorwaartse van GOZ nog niet echt op scherp. Met een 1-0 stand begon de rust.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan door de trainer. Jelle Swier (terug na 13 maanden blessureleed) maakte plaats voor Wessel ‘t Hoen en er zou achterin wat meer risico moeten worden genomen. Meer druk naar voren.

Het pakte direct goed uit. Binnen een minuut kreeg GOZ een grote kans echter (nog) zonder succes.

Het duurde tot de 77ste minuut voor GOZ eindelijk beloond werd voor het harde werken. Een voorzet van Rick Jeanson richting Rick Wijntje werd door een verdediger van Vlotbrug gepromoveerd tot doelpunt (voor Rick Wijntje hem kon binnen tikken).

En 4 minuten later was het dezelfde Rick Jeanson die heel listig de bal, buiten bereik van de keeper, binnen schoot in de verre hoek. Niet alleen fijn voor GOZ maar ook voor Rick Jeanson persoonlijk. NB. Al enkele weken worstelt Jeanson met “zichzelf”. Vormcrisis? Hoe mooi is het dan als je juist nu weer “piekt” met een assist en het winnende doelpunt?

Het doelpunt werd hartstochtelijk gevierd. Maar de explosie van vreugde, toen de (uitstekende) scheidsrechter, Dhr. E. Er, na 93 minuten affloot, was wellicht nog groter. Deze overwinning is hopelijk (voor GOZ) het startsignaal om de laatste 3 wedstrijden van dit seizoen winnend af te sluiten. Hopelijk leidt dit dan ook tot een “veilige plaats”, zo niet? Dan geeft het in ieder geval een goede “flow” voor de na-competitie….

Volgende week is GOZ “vrij”. Op zaterdag, 13 mei, op Super-Saturday is ‘s-Gravendeel de tegenstander op Sportpark De Erve.