(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 28 januari 2023

Vandaag de 1ste competitiewedstrijd in 2023 voor de Oranje-Zwarte brigade uit Mijnsheerenland.
NB. Vorige week is/was de wedstrijd tegen WFB afgelast.

Tegenstander vandaag GHVV’13. Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd.
Voor GHVV’13 was een overwinning noodzakelijk om bij de top te blijven meedraaien, voor GOZ om afstand te nemen van de (onderkant) middenmoot.

GOZ sloot 2022 af met een teleurstellende 8ste plaats, na een “zeperd” tegen ‘s-Gravendeel.

Begin januari volgde een top-trainingsweekend in Mierlo en een aantal oefenwedstrijden tegen Heinenoord, SKNWK en (afgelopen dinsdag) Bolnes. Met name de laatstgenoemde wedstrijd, Bolnes, zorgde door een 9-2 overwinning voor een goed gevoel, een boost aan zelfvertrouwen bij de mannen van Pascal van den Hoek & Nikki Korpel.

En dat zag je ook direct aan het begin van de wedstrijd. Binnen 45 seconden stond GOZ namelijk al met 1-0 voor. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat aan deze goal een “vleugje” buitenspel kleefde echter de scheidsrechter was onverbiddelijk. Een geldig doelpunt!

Met zo’n snelle voorsprong is het natuurlijk prettig voetballen.
Er ontspon zich een leuke wedstrijd voor de “neutrale” toeschouwer maar ook voor de “betrokken” supporters van beide teams was het “smullen”.

Over en weer waren er wat kansen, wat mogelijkheden en beide doelmannen konden zich onderscheiden. In de eerste helft werd er echter niet meer gescoord waardoor de ruststand derhalve 1-0 bleef.

In de 2e helft gingen beide teams verder waarmee ze in de 1ste helft waren gebleven. Het spel golfde flink heen en weer. In de 51ste minuut viel de gelijkmaker. Even een “slippertje” in de verdediging van GOZ en GHVV’13 profiteerde hier optimaal van.

Lang kon GHVV’13 niet genieten van de gelijkmaker en/of denken aan “meer” want nog geen 2 minuten later kopte spits Rick Wijntje GOZ alweer op voorsprong. En deze voorsprong werd door GOZ niet meer uit handen gegeven, mede dankzij doelman Maxim Kamp die een aantal geweldige reddingen verrichtte en een geweldige “over mijn lijk” instelling van heel GOZ (zowel op als naast het veld).

Zo eindigde deze 1ste wedstrijd van GOZ in 2023 in een mooie, krappe, overwinning.
De blik kan weer naar boven (op de ranglijst) worden gericht.

Volgende week (weer) een Hoeksche Waardse Derby, ZBVH komt dan op bezoek op Sportpark De Erve. Ook dat is weer een belangrijke wedstrijd (voor beide clubs). ZBVH staat in de “gevarenzone”, maar won vandaag, verrassend(?), van ‘s-Gravendeel. Het beloofd dus volgende week een mooie pot te worden.

Opstelling GOZ:

M. Kamp (K), R. In ‘t Veld, S. Louter (B. Hagendoorn), L. Brand, F. Bouter, M. In ‘t Veld(C), D. Koot, W. ‘t  Hoen (S. Bijvoets), R. Jeanson (J. van Es), R. Wijntje, M. de Koning.

Scoreverloop:

01. Min. 1-0 Rick Jeanson
—-
51. Min. 1-1 Marco de Wilde
53. Min. 2-1 Rick Wijntje