MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vandaag de 2e competitie-wedstrijd voor de mannen van Lars Huizer & Arie Kamp.

Na de “valse start” tegen ZBVH, 2-0 verlies, moest GOZ 2 vandaag dus “vol” aan de bak. Ook tegenstander Strijen 2 was met een nederlaag begonnen (1-3 tegen Zwartewaal). Voor beiden teams gold dus: Verliezen is geen optie!!!

Om 12 uur floot scheidsrechter, Eric Schaay, voor het beginsignaal.
NB. Een ervaren scheids, maar ook ervaren scheidsen kunnen nog “verrast” worden, zoals later zal blijken…….

Beiden teams schoten uit de startblokken.
Het team van Strijen bleek hierbij iets “scherper”. Na 7 minuten was het al raak. De aanvoerder (nr. 10) van Strijen was net iets feller en sneller en passeerde doelman, Thijs Brienen. Nog geen 3 minuten later viel ook de 0-2. De nr. 7 van Strijen was de doelpuntenmaker.

Even sloeg de schrik bij alles wat GOZ lief heeft toe. In dit tempo zou er wel eens een monsterscore op het scorebord kunnen komen. Het was nu zaak om de boel te herpakken, rustig te blijven en proberen weer aan te sluiten. En met succes.
In de 23ste minuut maakte Sem Renirie de, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen: Änschluss-Tor.  GOZ rook bloed en Strijen begon te wankelen.

Met een vlammend schot scoorde Joris Seip (of welke Seip dan ook?) in de 31ste minuut de gelijkmaker. Op dat moment zeker verdiend.
Hierna sloeg (letterlijk en figuurlijk) de “vlam in de pan”. De wedstrijd werd wat onvriendelijker en de scheidsrechter had/kreeg zijn handen vol om de wedstrijd onder controle te houden. De spanning liep hoog (te hoog) op. In de slotfase moest de scheidsrechter gaan “strooien” met kaarten.

2x geel voor Strijen, 2x geel voor GOZ en ook de trainer van Strijen kreeg wel of geen kaart(?).

Het rustsignaal kwam dan ook geen moment te vroeg….
Een kwartiertje pauze zou de gemoederen, hopelijk, een beetje tot bedaren kunnen brengen.

De 2e helft begonnen beide (weer) complete teams aan de wedstrijd. Het spel golfde heen en weer. Kansjes en mogelijkheden aan beide kanten.

In de 62ste minuut maakt de (nieuwe) aanvoerder van Strijen (nr. 16) een (ongelukkige) handsbal op het randje van de “16”. De toegekende vrije trap wordt genomen door Lennart Piek. Hij ziet het gaatje en schiet de bal in de rechterkruising. 3-2 voorsprong voor GOZ.

Daarna is er een vervelend incident (in ca. minuut 64 van de wedstrijd).
Een corner voor Strijen. Terwijl alle spelers klaar staan, “voelt” de scheids “iets”. Hij kijkt naar de keeper van Strijen en ziet dat deze op het gras ligt. Hier klopt iets niet!!! Als de scheids merkt dat de keeper niet beweegt, roerloos op het veld ligt, begint hij als een “malloot” te fluiten en te wijzen….. AED roepend. Van alle kanten schieten mensen te hulp richting de keeper van Strijen.

112 wordt gebeld, de AED in recordtempo gebracht en de keeper in “stabiele zijligging” gelegd. Er is gelukkig hartslag en ademhaling maar hij is helemaal “out”. Seconden die minuten lijken te duren (misschien waren het wel minuten?) later, komt de keeper (gelukkig) bij. Hij is dan weer snel aanspreekbaar. Met vereende krachten wordt hij het veld afgeholpen richting de dug-out. Hier moet hij wachten tot de ambulance arriveert die hem grondig checkt. Gelukkig blijkt alles in orde en hoeft hij niet naar het ziekenhuis voor verdere controle.

Al met al duurt de onderbreking een minuut of 20. Er volgt overleg. Staken of doorspelen? In overleg met Strijen wordt besloten de wedstrijd uit te spelen.

In de 86ste minuut scoort Strijen de 3-3. De wedstrijd op zijn kop. Gaan we hier nog een winnaar krijgen?
Het antwoord valt ver in de blessuretijd.

In de 98ste(!) minuut scoort GOZ de 4-3. Het is Rik Brienen die, zoals later zal blijken, de winnende scoort. Strijen probeert het nog wel maar als na 112 (!) minuten de scheidsrechter affluit is de eindstand 4-3.

Een einde van een bizarre wedstrijd met alles erop en eraan. Doelpunten, kaarten, strijd en een ambulance op het terrein….. Gelukkig zonder gevolgen maar toch…… Hier moeten “we” even van bijkomen…….(ook de scheidsrechter van dienst)

Volgende week speelt GOZ 2 uit tegen Jonge Spartaan 3, aanvang 12.30 uur.
En op 15 oktober, Super-Saturday, thuis tegen Barendrecht 4, aanvang 12.00 uur.

Statistieken:

07. Min. 0-1

10. Min. 0-2

23. Min. 1-2 Sem Renirie

31. Min. 2-2 Joris Seip

41. Min. Gele Kaart Strijen

43. Min. Gele kaart Quinten Everaers

43. Min. Gele kaart Strijen

43. Min. Gele kaart Ryan Fredriks (onterecht?)

43. Min. Trainer Strijen wel of geen kaart?

---

62. Min. 3-2 Lennart Piek

86. Min. 3-3

98. Min. 4-3 Rik Brienen