Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 21

MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Door onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Mijnsheerenland, 10 september 2022

GOZ heeft de uitstekende wedstrijd van vorige week tegen SPV’81 geen passend vervolg kunnen geven tegen Ommoord vandaag. Op een zonnig sportpark De Erve werden de (Gemengd) Oranje-Zwarten van trainers,Pascal van den Hoek & Nikki Korpel, vandaag afgetroefd met 1-4.

Duidelijke cijfers.

En dat terwijl GOZ nog wel op voorsprong kwam in de 21ste minuut door een treffer van spits, Rick Jeanson. Hij scoorde uit een geweldige cross-pass van Rick Wijntje waarbij hij op snelheid naar het doel van Ommoord kon lopen en beheerst kon binnen schieten.

Lang duurde de voorsprong niet. 10 minuten na het openingsdoelpunt volgde de gelijkmaker. Een afgeslagen bal, na een vrije trap, kwam voor de voeten van een speler van Ommoord. Het harde schot verdween, onhoudbaar, in het doel van GOZ.

De 1-2, luttele seconden voor het rustsignaal, bleek (achteraf) het breekpunt in de wedstrijd te zijn. Een (mislukt?) schot van een meter of 25-30, plofte achter, de aan de grond genagelde, doelman Bakker van GOZ, in de kruising. Een inschattingsfout of een lucky shot?

Vrij snel in de 2e helft, 50ste minuut, viel de beslissing. Een diepe hoge bal kon door verdediger Hagendoorn (GOZ) niet worden onderschept waarna de vanaf de achterlijn terug getrokken bal eenvoudig kon worden binnen getikt door de spits van Ommoord.

De rest van de 2e helft controleerde Ommoord de wedstrijd. GOZ was niet bij machte om onder de druk van Ommoord uit te spelen. Zo soepel als GOZ speelde in de 1ste wedstrijd tegen SPV’81, zo stroperig ging het deze wedstrijd. De 1-4 in de 86ste minuut was dan ook alleen van belang voor de statistieken.

Een terechte overwinning voor Ommoord. Volgende week speelt GOZ de (laatste?) bekerwedstrijd uit tegen Blijdorp. Alleen met een overwinning is er dan nog kans op een verlengd beker-avontuur voor GOZ. Deze week zal er dus hard getraind moeten worden.

Wedstrijdstatistieken in cijfers:

21. min. 1-0 Rick Jeanson
30. min. 1-1
45. min. 1-2

—-

47. min. gele kaart Rick Jeanson (GOZ)