GOZ overtuigend langs SPV’81 - vv GOZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

GOZ overtuigend langs SPV’81

GOZ overtuigend langs SPV’81

SPV '81 1

1 - 4

GOZ 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 21

Datum

3 september 2022 14:30

Scheidsrechter

A. Lingen

Accommodatie

Sportpark SPV '81
Noordzijdseweg 97 A
3415RA
POLSBROEK
tel. 0182-309604

(Van onze -serieuze- verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Polsbroek, 03-09-2022
Een vernieuwd GOZ heeft zaterdag haar eerste beker-wedstrijd overtuigend gewonnen van SPV’81 uit en in Polsbroek. Na 90 minuten stond er een 1-4 stand op het scorebord.

Minuut stilte & droomdebuut
Voorafgaande aan de wedstrijd werd een (indrukwekkende) minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van het rampzalige ongeval in Nieuw Beijerland (Zuidzijde). Ook speelde GOZ 1 met rouwbanden. Respect.

GOZ begon met een aantal nieuwelingen in de basis en kwam na een minuut of 10 op voorsprong door een wonderlijk doelpunt van debutant, Leroy Brand. Net over de middenlijn schoot Brand richting het doel. De doelman van SPV’81 werd hierdoor verrast (wellicht verblind door de zon?) en kon de (boog)bal pas achter de doellijn tegenhouden. 0-1 en een droomdebuut voor Brand dus.

Wedstrijd beslist binnen 20 minuten.
GOZ bleef vol gas door gaan en besliste de wedstrijd al snel door in de 18e en 19e minuut opnieuw te scoren.
Spits Rick Jeanson ontving de bal na een vlotte combinatie tussen Rick in ‘t Veld en Julian van Es in het strafschopgebied, kapte zijn man uit en schoof de bal (onhoudbaar) in de goal. 
Vervolgens was het Julian van Es die een tekort gespeelde terugspeelbal onderschepte, de keeper omspeelde en koeltjes de bal binnen tikte. Binnen 20 minuten derhalve een 0-3 voorsprong voor GOZ. Wedstrijd gespeeld.

Ridderbos maakt debuutgoal
Een andere debutant, Wouter Ridderbos, besliste het duel helemaal door in de 37ste minuut (ook) de 0-4 te maken. Uit een afgeslagen corner komt de bal bij Ridderbos, deze neemt de bal aan, draait naar binnen en vanaf een meter of 18 schiet hij de bal in droog in de hoek. Keeper van SPV’81 is kansloos.

Wissels
De 0-4 is ook de ruststand. In de rust wisselt het trainersduo, Pascal van den Hoek & Nikki Korpel, een 3-tal spelers. Met een dergelijke tussenstand “kan” dit ook. Doelman (en debutant) Youri Bakker wordt gewisseld voor Thijs Brienen, Sem Bijvoets voor Bjarne Hagendoorn  & Fin Bouter voor Victor Boere. Later zullen ook Rik Brienen en (debutant) Rick Wijntje nog worden ingebracht.

2e helft heer en meeste
De 2e helft is voor de toeschouwers een stuk minder leuk dan de 1ste helft. GOZ is heer en meester, controleert de wedstrijd maar het tempo is te laag. GOZ creëert wel een (groot) aantal kansen maar verzuimt de score uit te breiden. SPV’81 probeert het wel maar komt (net) te kort. Een aantal vaste basisspelers ontbreekt vandaag (naar het schijnt) en het team is dus niet op elkaar ingespeeld.

In de 69ste minuut scoort SPV’81 de 1-4. Sander Koolwijk redt de spreekwoordelijke eer voor SPV’81. Daar blijft het ook bij.

Samengevat en concluderend
Na 90 minuten fluit scheidsrechter Van Lingen de wedstrijd af. Zoals gezegd: een overtuigende overwinning voor GOZ.

Volgende week speelt GOZ, thuis, tegen SV Ommoord & gaat SPV’81 op bezoek bij Blijdorp.

 

 

Scoreverloop (in cijfertjes)

10. min. 0-1 Leroy Brand

18. min. 0-2 Rick Jeanson

19. min. 0-3 Julian van Es

37. min. 0-4 Wouter Ridderbos

—-

69. min. 1-4 Sander Koolwijk

—-

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!