Nadat alle (jeugd & senioren) GOZ-teams, een voor een, aan het publiek waren voorgesteld was het de beurt aan de selectie van GOZ. Dit seizoen is de selectie behoorlijk versterkt. Maar liefst 9(!) aanwinsten werden door de (actieve) Technische Commissie vastgelegd.

De 9 aanwinsten waren in geen (kunstgras)velden of wegen te bekennen toen de presentatie begon.

Terwijl alle teams rond de middencirkel stonden opgesteld, verscheen er een glanzend witte limousine bij de poorten van Sportpark De Erve. Op de middenstip opende de deuren van de Limo zich en werden de aanwinsten; Wessel ‘t Hoen, Mike de Koning, Ryan Fredriks, Sven Lauter, Wouter Ridderbos, Leroy Brand, Donny Koot & Rick Wijntje (Youri Bakker ontbrak helaas) “los” gelaten…..

Onder luid applaus en gejuich werden de “nieuwelingen” welkom geheten in de “GOZ-familie”.

Wedstrijd
Daarna de wedstrijd. Tegenstander was VOB uit Rotterdam. Ambitieuze 4e-klasser (net als GOZ) welke (ook) als doel heeft ; promotie naar de 3e klasse.
Onder leiding van scheidsrechter Dhr. T. Kruithof trapten beide teams iets na 14.30 uur af.

GOZ begon direct fel en al na 6 minuten was het “raak”.
Een voorzet van Rick Wijntje werd (prima) ingeschoten door Donny Koot. De keeper kon het schot nog keren maar de rebound was voor Julian van Es.  De vroege voorsprong verhoogde de (toch al prima) sfeer rondom het veld nog een beetje extra.

In de 19e minuut viel de 2-0 nadat Julian van Es vanaf de achterlijn de bal panklaar terug legde op de inlopende Fin Bouter. Zijn schuiver verdween onhoudbaar in de goal van VOB.

Nog geen 2 minuten later kon GOZ ook de 3-0 aangekeken toen een speler van VOB zijn doelman besloot te “assisteren”. Met een geweldige snoekduik tikte hij namelijk een vlammend schot uit de kruising met zijn vingertoppen (terwijl zijn keeper al verslagen was). Terecht wees de scheidsrechter naar de penalty-stip (een rode kaart werd de “2e keeper” echter bespaard). Aanwinst Donny Koot zette zich achter de bal, echter schoot recht op de keeper van VOB. Ook de rebound werd gemist door GOZ. Zodoende bleef het 2-0.

In de 27ste minuut “kreeg” (letterlijk) VOB een penalty na een “overtreding” van (aanwinst) Sven Lauter in de “16”. VOB pakte dit “kado” (wel) uit en passeerde zo doelman, Maxim Kamp, van GOZ. De 2-1 gaf VOB het “idee” dat het weer een wedstrijd zou worden echter 2 minuten later werd deze “hoop” in gruzelementen geschoten door Julian van Es. Een voorzet (met links) door Wouter Ridderbos werd “vol op de pantoffel” genomen door Van Es op de rand van het strafschopgebied. Keeper kansloos en de 3-1 een feit.

Met deze stand gingen beide teams rusten.

In de 61ste minuut bekroonde Julian van Es zijn prima wedstrijd door zijn 3e doelpunt en dus zijn hattrick te maken.  Randje buitenspel ontving hij de bal en ging hij alleen op de keeper van VOB af. In 2 pogingen omspeelde hij de keeper en schoof de bal in de goal. 4-1.

Het is VOB te prijzen dat de ploeg ondanks de (flinke) achterstand bleef voetballen. Die inzet werd beloond met een wonderschone treffer in de 67ste minuut toen de nr. 18 van een meter van 20 de bal strak in de kruising schoot achter, de kansloze, keeper Thijs Brienen. 4-2.

Een penalty voor GOZ in de 72ste minuut, overtreding op Rick Wijntje, gescoord door Wessel ‘t Hoen en een penalty voor GOZ in de 87ste minuut, overtreding op Ricardo Helderop, gescoord door Rick Wijntje leidden uiteindelijk tot de 6-2 overwinning voor GOZ.

BBQ & Puzzelen voor de trainers
Een mooie overwinning voor GOZ op een feestelijke dag voor de vereniging. De afsluitende BBQ smaakte door de overwinning net even wat “lekkerder”…….

Volgende week de laatste oefenwedstrijden voordat de beker-competitie van start gaat. GOZ 1 & GOZ 2 gaan dan op bezoek bij Rhoon.
Met een flinke selectie op “tournee”…..
En daarna begint het “puzzelen” voor de trainers……. De keuze is reuze…… ForzaGOZ.

Wedstrijd in cijfers:

06. Min. 1-0 Julian van Es (assist Donny Koot)

19. Min. 2-0 Fin Bouter (assist Julian van Es)

21. Min. Penalty GOZ (Danny Koot, MIS)

27. Min. 2-1 Penalty VOB, nr. 8

29. Min. 3-1 Julian van Es (assist Wouter Ridderbos)

—-

61. Min. 4-1 Julian van Es (solo)

68. Min. 4-2 VOB, nr. 18

72. Min. 5-2 Penalty GOZ, Wessel ‘t Hoen

87. Min. 6-2 Penalty GOZ, Rick Wijntje