MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

Opstelling

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Het is alweer 2 dagen geleden dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Goudswaardse Boys (20-11-2021) is uitgespeeld.
Pas nu het verslag……

Uw verslaggever heeft het namelijk zwaar gehad de afgelopen dagen.
Pas nu zijn de bilspieren enigszins ontspannen want, oh oh oh, wat was het billenknijpen afgelopen dinsdag.

Het restant, 41 minuten, begonnen “we” met een 3-1 voorsprong.
Doelpuntenmakers voor GOZ destijds: Victor Boere (5e min), Elroi Rietveld (14e min) & Jelle Swier (39e min)

Hoe Goudswaardse Boys zou gaan spelen was voor trainer, Pascal, geen complexe wiskundige opgave. Goudswaardse Boys zou gaan Pompen, pompen, pompen en hopen op een snelle aansluitingstreffer….. De vraag was alleen: Hoe zou GOZ hierop moeten handelen.
“De bus parkeren” voor het eigen doel? Volle druk naar voren en zsm de 4-1 forceren? Counteren met “snelle mannen” voorin?
GWB laten “uitrazen”?
De meningen waren verdeeld.

Om 20.15 uur floot scheidsrechter, Jaap van Drunen, de wedstrijd op gang.
NB. Mocht de scheids al hebben gedacht dat het “maar” 41 minuutjes een gezapig oefenpotje zou worden…… binnen 3 minuten was dat “idee” al bij hem voorbij.

Een (harde, niet bewuste, te late) overtreding van Victor Boere zorgde ervoor dat Ricardo Bisdom van GWB met een pijnlijke enkel (en naar later bleek waarschijnlijk een beschadigd middenvoetsbeentje) het veld moest verlaten. De gele kaart voor Victor Boere was dan ook terecht.
De toon leek gezet.

Het strijdplan van GWB bleek inderdaad te zijn: Alle ballen naar voren pompen en hopen dat de bal “goed” zou vallen. GOZ moest wel verdedigen.
Toch was de eerste (grote) kans voor GOZ. Helaas schoot Rick in ‘t Veld in het zijnet.
Een minuut later een enorme kans voor GWB maar met een geweldige redding hield Ryan Wemmers zijn doel “schoon”.
Toch viel de, zoals de Fransen zo mooi zeggen: AnschlussTor, snel.
Voor GWB natuurlijk gunstig, voor GOZ natuurlijk “minder”.

Een misverstand in de verdediging van GOZ, onschuldig lijkend schotje en “pats”, daar lag de bal in de goal. Officieel in de 57ste minuut of moet je zeggen: in de 8ste minuut van het restant?  Verwarrend allemaal. In ieder geval betekende het nog (minimaal) 33 minuten billenknijpen voor GOZ. De 3-2 was het sein voor GWB om nog meer te pompen. Zou er nog meer in zitten voor de mannen van Leo Tol?

Vrij snel kreeg GWB nog een 2-tal mogelijkheden maar doelman Wemmers bleek (weer) scherp.
Eindelijk kreeg GOZ nu wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een enorme kans voor aanvoerder, Mike in ‘t Veld. Zijn solo vanaf de middenlijn verdiende een beter lot. De bal belandde op de paal. Bijna de 4-2. (Maar “bijna” is, helaas, niet “helemaal”). Ook een vlammend schot van Fin Bouter trof net geen doel. Keeper, Bryan Huyzers (GWB), krijgt er nog net een vuist tegen en tikt de bal over het doel.

Had ik de scheids, Jaap van Drunen, al genoemd? De heer Van Drunen (Jaap voor familie en vrienden) is geen onbekende in de Hoekse Waard.Als mede-Hoekse Waarder fluit hij regelmatig wedstrijden binnen de Hoekse Waard, zo ook dus bij GOZ. Een bekwame scheids, geen “arrogantje” of “prutser” en….. (niet onbelangrijk)….altijd “neutraal”. Hij voelde de wedstrijd “goed” aan. De belangen voor beide teams waren duidelijk. Natuurlijk(😉) floot hij niet “foutloos”. Maar toch….. complimenten zijn wel op zijn plaats.
NB. Zo, genoeg “veren in zijn poepert”……. Terug naar de wedstrijd!!!

GOZ heeft dus een aantal kansen gekregen maar niet kunnen scoren.Het blijft daarom heel spannend. GWB brengt nog een aantal “verse krachten” binnen de lijnen om de druk nog verder op te voeren.Je voelt de spanning op het veld maar ook daarbuiten toenemen.

Elke bal richting het doel van GOZ doet de supporters “verstijven” (of is dat van de kou?). Houdt GOZ stand? Ook langs de lijn loopt de spanning op. Een duel voor de dug-out van GOZ, overtreding GWB. Er wordt wat geroepen vanaf de bank en even lijkt het te ontsporen. De scheids weet het te sussen (en de “roeper” verdwijnt, vrijwillig verplicht, achter de boarding….).

Nog 15 minuten op de klok (officieel).

GOZ krijgt via Rick in ‘t Veld nog een behoorlijke kans. Zijn schot wordt, met moeite, gekeerd door de keeper van GWB. Even later (het moet gezegd: een foute beslissing van de scheids) “krijgt” GWB een kadootje. Een vrije trap op de rand van de 16 van GOZ……. Een siddering gaat over sportpark De Erve. Heeft GWB een vrije-trappen-specialist ala “Ronaldo” (of voor de wat oudere onder ons: een Pierre van Hooijdonk) in de ploeg? Het antwoord is: Nee. De bal gaat ruim over.

In de daarop volgende aanval van GOZ krijgt Valentijn Verweij, na een geweldige pass van Julian van Es met buitenkant voet, een 100% kans.
Met de punt van de teen redt doelman Huyzers GWB.

In de 88ste minuut krijgt Jelle Swier de gele kaart te zien nadat hij (onnodig) doorgaat op de keeper van GWB. NB. Hierbij moet ik ook vermelden dat keeper Huyzers (GWB) wel een Oscar-nominatie heeft verdiend als de nieuwe vertolker van “De Stervende Zwaan”. 😂(grapje)

We naderen de blessuretijd. Hoeveel tijd gaat scheidsrechter Van Drunen bijtellen? Er zijn wel wat blessurebehandelingen geweest, wat wissels en wat oponthoud. 2 minuten? 3 minuten? Houdt GOZ het vol of gaat GWB toch nog de gelijkmaker maken? Vragen, vragen, vragen.

GWB krijgt nog een enorme kans. Een vrije kopkans. Heel GOZ haalt opgelucht adem als de bal naast gaat….. Pffffff.

In blessuretijd nog een gele kaart voor Ricardo Kegel (GWB) nadat hij Sem Bijvoets met een bodycheck bijna doormidden breekt. Gelukkig is verzorgster Daphne er als de kippen bij om Sem weer op te lappen.

Als scheidsrechter Van Drunen na 94 minuten (dus eigenlijk precies na 45 minuten, snapt U het nog???) affluit, zijn de 3 punten binnen voor GOZ.

Het is verdiend maar zwaar bevochten.
Wel goed voor de hart, buik- en bilspieren maar zullen we afspreken dat we het de volgende keer niet weer zo spannend gaan maken?

Door de overwinning staat GOZ nu “stevig” op plaats 5 in de competitie. 4 punten voor op plaats 6 en 3 punten achter op plaats 4.

Komend weekend de kraker tegen Hekelingen. Weer op Sportpark De Erve. Aanvang; 14.30 uur.