MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

"Draak van een wedstrijd"
In een “draak” van een wedstrijd heeft GOZ de 3 punten op Sportpark De Erve gehouden. De Hoekse Waardse Derby tegen Piershil werd met 2-0 gewonnen door de Gemengd Oranje Zwart ploeg van trainer Pascal van den Hoek.

Man of the Match
Man of the Match werd Julian van Es met een “echt” doelpunt en een, uit zijn corner door de keeper van Piershil zelf binnen gefrommeld, “eigen doelpunt”. Daarnaast “pakte” Julian van Es (weer) een gele kaart.

De verwachtingen
Vooraf hing er een ontspannen sfeer rondom het veld.

Bij veel supporters van GOZ was er niet de vraag “wie” er vandaag zou gaan winnen, maar meer de vraag met “hoeveel” doelpunten Piershil naar huis zou worden gestuurd?

Niet bij de technische staf van GOZ. Zij hadden de spelers gewaarschuwd. Piershil zou wel eens een lastig obstakel kunnen worden. Concentratie en een hoog baltempo zou nodig zijn om de (verwachte) “bus” van Piershil “kapot” te spelen. Hoe langer de 0-0 op het scorebord zou blijven staan, hoe lastiger het zou gaan worden.

De wedstrijd
En deze “voorspelling” bleek waar te zijn. Piershil was duidelijk naar Mijnsheerenland gekomen om niet te verliezen. De “bus” werd “geparkeerd” voor de goal en gehoopt dat er wellicht met een snelle counter schade bij GOZ kon worden aangericht. GOZ speelde het niet “slim”. Het tempo lag te laag en er werden nauwelijks kansen gecreëerd.

De ruststand 0-0 was dan ook geen verrassing.

"Fright Nightmares in de rust in kleedkamer van GOZ"
Het moet gedonderd en gespookt hebben in de rust in de kleedkamer van GOZ want de 2e helft was nauwelijks begonnen of de (bevrijdende?) 1-0 hing al in de touwen. Het was Julian van Es die goed door ging en beheerst de bal achter doelman, Robin Roest van Piershil, schoot. Nog geen 3 minuten later was het wederom raak. Aan de rechterkant mocht GOZ een corner nemen. Julian van Es nam deze en krulde de bal richting het doel. Doelman Roest kon de bal niet onder controle krijgen en pas achter de doellijn wegtikken. Scheidsrechter Wijnands had (gelukkig) geen VAR nodig om te zien dat de bal de doellijn was gepasseerd en wees naar de middenstip. 2-0 voor GOZ.

Het verschil was gemaakt. De buit binnen voor GOZ. Het restant van de 2e helft hadden we dan ook schriftelijk kunnen afdoen. Piershil kon geen vuist maken en GOZ hoefde niet meer. Er waren nog wel kansen op “meer” voor GOZ maar goals waren er niet meer te noteren.

Debuut Rik Brienen
Wel nog het officiële debuut van GOZ JO19-speler, Rik Brienen.Hij mocht de laatste 10 minuten meedoen en zo het felbegeerde (debuut)speldje in ontvangst nemen na afloop in de kleedkamer.

En de gele kaart voor Julian van Es. Een “aparte” kaart dit keer. “Scoort” hij normaal een kaart voor “praten”, dit keer ontving hij een kaart na een akkefietje met de ASR van Piershil die hem belemmerde om snel een corner te nemen. NB. Namens de KNVB, hartelijk dank voor de “sponsoring”, Julian.

Terugkijken, (snel vergeten) en vooruit kijken....
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wijnands was de evaluatie snel gemaakt.
Een “verschrikkelijke wedstrijd”, 3 punten voor GOZ, Piershil met lege handen naar huis.

Op naar de volgende week….. GOZ uit tegen DRL. Strijd om plaats 4.