tel. 0186-601398

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 16 april 2022.

Je hebt wedstrijden en wedstrijden….
Terwijl GOZ 1 zich voorbereidde op de uitwedstrijd tegen Transvalia ZW stond er ergens anders in de Hoekse Waard een “echte wedstrijd” op het programma.

Een kraker, een topper, de derby der derby’s…….. Heinenoord JO19 - GOZ JO19.

Een wedstrijd die altijd garantie biedt voor spektakel, voor strijd en passie, voor mooie doelpunten en (gezonde) rivaliteit. Bijna nooit “gekke” uitslagen, “slechts” 1 of 2 doelpunten verschil. Hoe vaak niet pas in blessuretijd beslist? Scheidsrechterlijke “dwalingen”? Fanatieke supporters?

Kortom: El Classico, the Old Firm, De Klassieker maar dan op z’n Hoekse Waards……

Op een zonnig Sportpark De Tienvoet (op de Noord) was het dan ook een gezellige drukte deze ochtend.

De wedstrijd:
Om 10 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. In het begin is het een beetje aftasten tussen beide teams. GOZ krijgt wel wat mogelijkheden maar moet oppassen voor de snelle counters van Heinenoord. De sfeer langs de lijn zit er al snel in, de scheidsrechter (iets oudere man) krijgt “gevraagd en ongevraagd” advies van de aanwezige GOZ-supporters. Met een knipoog.

Feit is dat deze man er toch maar “staat” tussen 22 “testosteron-bommen” en dat verdiend respect (en dat krijgt hij ook!).

GOZ neemt het initiatief en krijgt na ca een kwartiertje een aantal grote mogelijkheden. Rik Brienen schiet hard (net) over, Quinten komt net een teenlengte tekort na een diepe bal van Rik en ook Daan Laarman schiet een keer net naast de goal van Heinenoord.

Toch valt het 1ste doelpunt nog relatief snel. In minuut 20 ziet Sem, Daan vrij staan. Hij geeft een geweldige pass. Daan is supersnel en stift/lobt de bal over de uitkomende keeper. 0-1 op het scorebord. Heel lang kan GOZ niet van de voorsprong genieten want bij een miscommunicatie in de verdediging kan de spits van Heinenoord in de 27ste minuut de gelijkmaker binnen tikken.Tegenvaller voor de Oranje-Zwarte mannen.

GOZ probeert hierna de teugels weer in handen te nemen maar, het moet gezegd: Heinenoord doet het “goed”. Er staat een “blok” en het is voor de spitsen van GOZ moeilijk om er doorheen te komen.

De ruststand is dan ook 1-1. Op dat moment een terechte stand.

De 2e helft:
De 2e helft begint GOZ te slap, te afwachtend. Er moet echt een tandje bij, wil GOZ hier de overwinning meenemen. Vanaf de kant wordt er druk gecoached. En met succes…..

In de 54ste minuut probeert Mels het van afstand met een schot. De keeper verwerkt de bal niet goed en hierdoor caramboleert de bal in de goal. Een mazzeltje voor GOZ (en Mels). De 1-2 is een feit. Na dit doelpunt blijft GOZ geconcentreerd spelen. Heinenoord probeert het wel maar GOZ heeft de wedstrijd onder controle. De af en toe onnavolgbare, Thijs den Toom, wordt gewisseld voor een verse spits, Ronald van Triet. De taktiek is duidelijk. Ronald wordt het aanspeelpunt in de spits en moet de bal klaar leggen voor de opkomende mannen. NB. Op papier natuurlijk perfect maar in de praktijk……???

Het is (weer) de supersnelle Daan Laarman die de wedstrijd beslist, althanszo lijkt het. Sem Renirie, vandaag ijzersterk als architect op het middenveld, geeft een perfecte diepe bal. Daan Laarman zet de turbo aan en snijdt naar binnen. Met een strak schot knalt hij de bal in de verre hoek achter de kansloze keeper. 1-3 na 65 minuten. Met nog 25 minuten op de klok mag GOZ dit natuurlijk nooit meer weggegeven.

Ei voor Justin?
In de 70ste minuut is er een vrijwillig, verplichte drinkpauze. De reden: Justin Seip krijgt een bal, van dichtbij, vol op zijn tronie. Gaat (bijna) KO……. 8 tellen rust. Wel toepasselijk met de Pasen: Een ei op zijn zijn ei.😂.Gelukkig kan hij wel verder maar het zag er vanaf de zijlijn wel akelig uit…..

In de 79ste minuut valt de definitieve beslissing. Rik Brienen neemt een vrije trap en legt hem panklaar klaar voor Joris Seip. Die bedenkt zich niet en neemt de bal op zijn pantoffel. 1-4.

Hierna neemt GOZ gas terug. Men gelooft het wel verder. Hierdoor krijgt Heinenoord meer ruimte en laten zij zien dat ze weldegelijk een lekker potje kunnen voetballen. Maxim Kamp krijgt hierdoor de kans om zich te laten zien. Met enkele mooie reddingen weet hij zijn zijn doel “schoon” te houden. Eenmaal is hij geklopt maar kan de bal op de doellijn nog worden weggewerkt. Zo blijft het 1-4.

Is dit dan ook de eindstand? Het antwoord is NEE.
In blessuretijd krijgt Heinenoord nog een vrije trap op een gevaarlijke plaats, randje 16. Maxim zet een muur neer (van gewapend beton?) maar blijkt kansloos als de bal (schitterend) in de kruising wordt geschoten. De 2-4 is dan ook direct de eindstand.

The story continues…. (Dat is Engels voor: er komt nog meer……😉)
De 1ste wedstrijd tegen Heinenoord, van een serie van (minimaal) 3 - 2x competitie, (min)1x HWB -, is gewonnen door GOZ. Volgende week, 23 april, is de “return” op Sportpark De Erve. Dat beloofd nu al een mooie “pot” te gaan worden.

Heinenoord (olv Jacques Kleinkramer) zal “revanche” willen nemen voor deze nederlaag.
Aan Lars, Arie & Raoul de taak om de mannen van GOZ “scherp” te houden, luidt het spreekwoord immers niet: “1 zwaluw maakt nog geen zomer”?.

De wedstrijd staat gepland om 10.30 uur op het Hoofdveld. De kantine zal open zijn (en het terras dus ook). Kom op tijd, want VOL = VOL.

Fijne Pasen

Statistieken:

20. Min. 0-1 Daan Laarman (assist Sem Renirie)

27. Min. 1-1

——

54. Min. 1-2 Mels ‘t Hoen

65. Min. 1-3 Daan Laarman (assist Sem Renirie)

79. Min. 1-4 Joris Seip (assist Rik Brienen)