MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 4 juni 2022, stond de laatste competitiewedstrijd voor het seizoen 2021-2022 op het programma in West 2, 4e klasse H.

Afsluiten met een HW derby, GOZ - Zinkwegse Boys. De nr. 4 (GOZ) tegen de nr. 3 (Zinkwegse Boys). Beide teams bovendien naar de na-competitie om te strijden voor promotie naar de 3e klasse. NB. En wie weet komen “we” elkaar in de halve finale van de na-competitie “weer” tegen.

Wedstrijden tussen GOZ en Zinkwegse Boys zijn altijd “leuk” en vaak ook doelpuntrijke. Ook een beetje (onschuldige) rivaliteit tussen de Supporters-groepen. NB. De avond voor de uit-wedstrijd hadden de supporters van GOZ destijds een mooi spandoek opgehangen mbt een “vuurwerkverbod” en ook nu waren “ze” weer in de donkere uurtjes naar Oud-Beijerland gegaan om door middel van een spandoek de supporters van ZWB “uit te nodigen” om vandaag naar Sportpark De Erve te komen😉. Vanzelfsprekend alles “met een knipoog” want in de Hoekse Waard is geen plaats voor rellende en slopende supporters….. We wonen allemaal in hetzelfde “dorp”…..

Enfin, de wedstrijd…..

GOZ kampt de laatste weken met een ware “blessure-golf”, de resultaten zijn ook “minder” en de puzzel voor trainer, Pascal van den Hoek, is qua moeilijkheid ook gestegen van niveau 1 naar niveau 4. Met “slechts” 4 wissels op de bank (waaronder 1 reserve-keeper) moest het vandaag gaan gebeuren.

Scheidsrechter van dienst was vandaag Dhr. David Coenraads. NB. Uw verslaggever heeft “geprobeerd” hem op een foute beslissing te betrappen. Niet gelukt!!! Complimenten……

Bij de opkomst van beide elftallen was er “maar liefst” 1 rookpotje (wel oranje, dat dan weer wel) te zien. Dat viel wel wat tegen, de supportersgroep van GOZ had (op instagram) een “spetterende sfeeractie” aangekondigd (immers). Verslapen wellicht?

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren rommelig. Veel balverlies en slechts een handje vol mogelijkheden.

En toen brak de 12e minuut aan…….
In de hoek van het terrein (bij de cornervlag) had een grote groep supporters zich verzameld en werd er (luidkeels) afgeteld van 10 naar 0….. Een zee van fakkels werd ontstoken en een enorme batterij rookpotten en fonteinen vulden de lucht met rook en geluid. Eerlijk is eerlijk; het zag er indrukwekkend uit (en dat zonder enorme klappen van cobra’s of andersoortig knal-vuurwerk). NB. En wat ook gezegd mag worden: geen schade aan inventaris GOZ en na afloop werd alles keurig netjes opgeruimd door de supporters. Ook dat zijn de echte supporters!!!!👍

Helaas had de sfeeractie niet het gewenste effect op de spelers van GOZ. Vlak hierna was namelijk ZWB heel dicht bij de openingsgoal😉maar (gelukkig) ging deze kans in “rook” op.

En zo verstreek de 1ste helft. Enkele kansen voor ZWB maar de grootste kansen waren toch wel voor GOZ. Zo probeerde aanvoerder, Mike in ‘t Veld, het eenmaal van een meter of 30 met een soort boogbal, net over de goal van ZWB en in minuut 32 met een “streep” welke op de kruising uiteen spatte. De terugspringende bal raakte nog wel de keeper maar passeerde niet de doellijn (aldus de scheids en de VAR). Zo’n 5 minuten voor het rustsignaal kreeg ook ZWB een enorme kans. Een prima voorzet werd door iedereen (ook door doelman Ryan Wemmers) gemist en de vrijstaande Kevin Brasser (ZWB) hoefde de bal alleen maar te toucheren. Helaas voor hem, maar gelukkig voor GOZ, schoot hij de bal (voor open doel) hoog over.

Zo werd de ruststand dan ook 0-0. Terechte stand gelet op het spelbeeld.

In de 2e helft eigenlijk een zelfde beeld als de 1ste helft. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Beide teams kregen dan ook diverse kansen en mogelijkheden maar de goals zouden schaars blijken vandaag (en dat gebeurt dus ook niet vaak bij deze wedstrijden…).

In de 65ste minuut de 1ste wissel bij GOZ. Victor Boere wordt vervangen door Rik Brienen. Een wissel met het oog op de na-competitie waarschijnlijk.
Een minuut later volgt ook wissel 2.
Verrassende basis-speler, Mees Bouter, moet plaats maken voor Maurice Zuidijk. Voor Maurice zullen het zijn laatste 25 minuten worden op “selectie-niveau” (zeker niet zijn laatste minuten ooit……. Contract bij GOZ 35+ ligt immers al klaar!!!!). Ca. 25 jaar heeft “Opa” Maurice op het hoogste club-(selectie) niveau gespeeld bij diverse Hoeksche Waardse clubs (oa. ZBVH & SSS). Dan verdien je het natuurlijk om bij de mooiste club van de HW, GOZ, je carrière af te mogen sluiten!!! Bedankt Maurice…..

Terug naar de wedstrijd…… De wedstrijd ontpopt zich meer en meer tot een zogenaamde 0-0 wedstrijd. Oftewel: een wedstrijd die geen winnaar verdient…..

In minuut 73 is het tijd voor een volgende (publieks)wissel. Doelman Ryan Wemmers gaat namelijk voor de 2e keer GOZ verlaten. Maar nu is het “voorgoed” (al weet je dat bij Ryan nooit😉)…… Onder luid applaus staat hij zijn plaatsje onder de lat af aan Thijs Brienen.

De wedstrijd nadert het einde. Iedereen heeft zich al neergelegd bij een gelijkspel. Iedereen? Iedereen (ja) behalve ene Kevin Brasser…… In minuut 87 krijgt hij de bal, legt aan en……..Boem. De bal verdwijnt in de kruising achter de kansloze Thijs Brienen. Eerlijk is eerlijk; een geweldig mooi doelpunt.

GOZ probeert nog wel om de gelijkmaker te forceren maar helaas is de tijd hiervoor tekort.

En zo gaat (ook) deze laatste wedstrijd voor GOZ verloren. Natuurlijk is er teleurstelling bij de spelers, staf en de supporters maar die teleurstelling maakt vrij snel plaats voor “iets” anders.

Namelijk: TROTS en VERTROUWEN.
Trots om “wat” het team dit seizoen heeft gepresteerd.
Trots. Hoe een (op papier en volgens “deskundigen”) “kansloze” selectie, bestaande uit “restjes” en “opvulling uit GOZ 2”, een geweldig seizoen heeft gedraaid met een prachtige 4e plaats als resultaat.
Trots. Een team dat op eigen kracht, door middel van een geweldige serie wedstrijden, een periodetitel heeft gewonnen waardoor er nog een “toetje” komt….. Na-competitie.
Trots. Hoe een team zoveel tegenslag heeft gehad, blessures met name, en toch de sfeer geweldig is gebleven.
Trots. Om onderdeel te mogen zijn van zo’n geweldige club. GOZ.

En VERTROUWEN.
We beginnen de Na-competitie met een thuiswedstrijd (dinsdag, 7 juni, 20.00 uur) tegen Rockanje.
Als we de wedstrijd met dezelfde instelling ingaan als vandaag (en eigenlijk zoals altijd) dan liggen er zeker genoeg kansen om de volgende ronde te halen. Bovendien is er maar 1 ORANJE-ZWART en dat is GOZ😉….. Rockanje in het UIT-tenue dinsdag…..)

Nu genieten van het Pinkster-weekend en dinsdag vol gas er tegenaan.