NIEUW BEIJERLAND
tel. 0186-693068

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Een woord dat je niet meer zo vaak hoort: brilstand.
Oftewel; 0-0, een doelpuntloze remise, niet te verwarren met een “bloedeloze” 0-0.

Bloedeloos was het zeker niet op deze regenachtige zaterdag, 2 oktober 2021, in het altijd gezellige(?) Nieuw-Beijerland. Een zware, slopende, spannende (sportieve) wedstrijd tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd waren. Bij vlagen leuk voetbal op een “origineel” grasveld, op een “ouderwets” complex met een “echte” voetbalkantine.
Heerlijk.

De “harde kern” van GOZ (zichzelf de GJK noemend; GOZ Jongeren Kern) zorgde voor een geweldige opkomst-tifosi-sfeer-actie (naar het schijnt hangt de lucht er nog steeds….). De eerste derby van dit seizoen kon beginnen!!!

Onder leiding van scheidsrechter Sander Vijverberg (ook Hoekse Waarder uit Strien, en daarom vandaag, niet geheel toevallig, in het geel gekleed) trapten beide teams af. GOZ ging fel van start en creëerde dan ook al snel enkele mogelijkheden. Jelle Swier schoot in de 3e minuut net naast het doel van NBSVV en in minuut 7 kopte Victor Boere de bal net naast. NBSVV stelde hier weinig tegenover. In de loop van de eerste helft was het dan ook vooral GOZ dat de bovenliggende partij was. Met name Victor Boere was enkele malen dichtbij een doelpunt met zijn schoten en kopballen. Een doelpunt werd er echter niet gescoord.

Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.
NB. Nog te vermelden: in de 43ste minuut een gele kaart voor de nr. 8 van NBSVV voor een overtreding op Julian van Es.

De 2e helft was met name in het eerste gedeelte (20 minuten) samen te vatten als:
Zeer rommelig, veel balverlies over en weer en nauwelijks kansen voor beide teams.

Pas in de 69ste minuut een grote kans voor GOZ, Mike in ‘t Veld schiet (helaas) naast. In de 71ste minuut noteert Uw verslaggever (pas) de 1ste grote kans voor NBSVV, een bal over de goal van doelman Ryan Wemmers. In de 75ste minuut kans 2 voor NBSVV, een kopbal welke door Ryan stijlvol wordt gepakt. Hierna is het weer GOZ dat de kansen krijgt. Julian van Es gaat 1-op-1 op de keeper af, de keeper van NBSVV redt.

Een uitbraak van GOZ waarbij, op het laatste moment, het schot van Mike in ‘t Veld wordt geblokt. Valentijn Verweij die nog een grote kans mist. Het zit GOZ allemaal net niet mee……
En NBSVV? 4 minuten voor tijd krijgen zij misschien wel de grootste en beste kans van heel de wedstrijd. Een geweldige actie waarbij verdedigers en doelman Ryan Wemmers worden uitgespeeld. Een leeg doel………. Gelukkig (voor GOZ) haalt verdediger, Rick in ‘t Veld, met een uiterste krachtsinspanning de ingeschoten bal van de doellijn. Heel NBSVV baalt en heel GOZ haalt opgelucht adem.

Eerlijk gezegd (nou ja, wel met een GOZ-bril op natuurlijk), het zou ook niet verdiend zijn geweest als NBSVV er met de 3 punten vandoor zou zijn gegaan…….De beste kansen waren voor GOZ maar ja, als je niet scoort????

Al met al dus een terechte uitslag.

Op naar de volgende wedstrijd. Thuis tegen Bolnes. Het is alweer een tijdje geleden dat we tegen deze club hebben gespeeld. De laatste keer was een bekerwedstrijd enkele jaren geleden (verrassend gewonnen door GOZ). We zijn benieuwd!!!