Vandaag op Stille Zaterdag de wedstrijd Transvalia ZW - GOZ.
De kersverse (2e) periode-kampioen GOZ zal vandaag vol aan de bak moeten.

Transvalia ZW heeft immers de punten heel hard nodig om uit de onderste regionen van deze competitie te komen/blijven en hoopt dat GOZ nog in gedachten bij het feestje van vorig weekend is….. Voor GOZ geldt dat winst noodzakelijk is om de druk op de 3 koplopers te houden.

“Tegeltjes-wijsheid”
Trainer Pascal van den Hoek zei het zo treffend in zijn wedstrijdbespreking vooraf: “De periode-titel is pas een prijs aan het einde van het seizoen. Nu hebben we nog “niks”. De goede serie voortzetten is veel belangrijker”.
(Geen idee of dit wijze woorden zijn, maar het klonk wel lekker…..)
NB. Vraag me ook af of Louis van Gaal in zijn wedstrijdbesprekingen bij het Nederlands Elftal een filmrecensie geeft en aan bv Virgil van Dijk vraagt “welke” film hij “de beste” vond…… maar dit terzijde….

De wedstrijd:
De wedstrijd vandaag dus…..

Transvalia ZW begint direct “vol gas”. De 1ste kans is dan ook voor Transvalia. Er zijn daarna wat kleine mogelijkheden over en weer.
Gaandeweg de 1ste helft krijgt GOZ wat meer controle over het spel. Echt sprankelend is het allemaal niet.

In de 20ste minuut is er een opmerkelijk moment. Rick Jeanson (GOZ) wordt diep gestuurd en gaat 1-op-1 op de keeper van Transvalia ZW af. De keeper komt hierbij buiten de “16”. Jeanson “wipt” de bal over de keeper maar deze maakt hierbij hands. Dit betekent dus: “hands” buiten de 16 + het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Hier staat maar 1 straf op: de rode kaart!

Foutje bedankt
De scheids bestraft het echter met “niets” (?)  Hier komt de keeper van Transvalia dus heel, heel, heel goed weg.
Wellicht is de scheids het “vergeten” vanwege het commentaar van de aanvoerder, Redouan Azauag, van Transvalia. Deze krijgt namelijk wel een gele kaart (vanwege commentaar op de leiding) bij deze actie. Ook Paul Koring verdwijnt in het boekje van de scheids, maar de keeper dus niet….(?)

De vrije trap wordt door Rick in ‘t Veld hard ingeschoten maar de keeper kan zijn vingertoppen er net tegen krijgen, corner voor GOZ.

Enkele minuten later krijgt Transvalia een enorme kans op de 1-0. Verdediger, Bjarne Hagendoorn (GOZ), wordt op snelheid geklopt maar zijn doelman, Ryan Wemmers, redt de situatie op tijd.

Vlak voor het rustsignaal krijgt ook GOZ nog een enorme kans om de score te openen als Victor Boere op de achterlijn, 3 man dolt echter zijn schot is een prooi voor de keeper van Transvalia.
Zo is de ruststand 0-0. Een terechte stand in een (tot dan toe) weinig sprankelende wedstrijd.

De 2e helft
De 2e helft is pas 5 minuten bezig als de thuisploeg de openingsgoal maakt.

Een corner wordt niet goed verdedigd door GOZ en de nr. 5 van Transvalia, Aiver Rafael, kan de bal binnen tikken. De stand is nu 1-0.
Dit is het sein voor GOZ om er een tandje bij te zetten. Vanaf de aftrap krijgt GOZ ook een enorme kans op de gelijkmaker maar het schot van Rick Jeanson is iets te zacht.

GOZ laat de kassa van de KNVB rinkelen…..
Transvalia doet er alles aan om de voorsprong vast te houden. Dit leidt tot tijdrekken en tot irritaties over en weer. De aanvoerder van Transvalia blijft ook “zeuren” en neemt hierbij het risico om een 2e gele kaart te “pakken”.

De scheidsrechter spaart hem echter…….
Minder “soepel” is de scheidsrechter voor de aanvoerder van GOZ, Mike in ‘t Veld. Mike wordt wel een gele kaart voorgehouden wanneer hij “commentaar op de leiding” heeft.
Ook zien verdedigers, Sem Bijvoets & Bjarne Hagendoorn, het gele kartonnetje uit de borstzak van de scheidsrechter komen. Beide ook voor “het in woord en gebaar oneens zijn met een beslissing van de leidsman”.

Kortom: 3 kaarten voor “praten”. Dit is zondegeld!!!

En toen waren er nog maar 10…..
In minuut 75 krijgt GOZ een vrije trap, randje 16. Ook nu is de aanvoerder van Transvalia het er niet mee eens. Hij gaat echter de “discussie” niet (meer) aan met de scheidsrechter maar loopt van het veld af(?).  Zijn ploeggenoten alleen achterlatend. Vreemde actie.

Rick in ‘t Veld ontfermt zich over de bal, legt de bal neer en neemt zijn aanloop. Het harde schot lijkt ongevaarlijk maar onderweg wordt deze van richting veranderd. Het gevolg is: Doelpunt. De 1-1 is daar.

GOZ heeft nog ruim 13 minuten (plus blessuretijd) om de overwinning binnen te halen. Transvalia moet eigenlijk ook winnen, 1 punt is niet genoeg, gelet op de ranglijst. Beide ploegen zetten dus aan.

Toen waren er nog maar 9…..
Bij het ingaan van de blessuretijd krijgt GOZ een vrije trap. De nr. 8 van Transvalia, Rody Lookermans, voorkomt dat GOZ de vrije trap snel kan nemen. Hij krijgt hiervoor de gele kaart. Ook Paul Koring (Transvalia) ontvangt een gele prent voor commentaar. Dit is echter zijn 2e en zodoende moet hij met rood het veld verlaten. Transvalia staat nu nog met 9 man in het veld.

Bjarney Army
Dik in de blessuretijd (minuut 95, geschat) krijgt GOZ nog een mogelijkheid. Iedereen is mee naar voren. Het zal de laatste kans zijn. Rick Jeanson zet de bal (vanaf links) voor en Bjarne Hagendoorn staat precies op de juiste plaats.  Bekeken kopt hij de bal richting de grond en naar de hoek. De keeper is kansloos en de “blonde Viking” is de matchwinnaar. De 2-1 in de allerlaatste seconde.

Niet snel daarna fluit scheidsrechter De Wit voor het einde.
Het was meer spannend dan goed.
Het resultaat: de 3 punten gaan mee naar Mijnsheerenland (en daar gaat het uiteindelijk om).

Hekel aan Hekelingen….
Volgende week uit tegen Hekelingen….. De thuiswedstrijd was er 1 om snel te vergeten (vooral de eerste minuten).
Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Fijne Pasen

Statistieken Transvalia ZW - GOZ:

22. Min. Gele kaart Redouan Azauag (C) (Transvalia)

22. Min. Gele kaart Paul Koring (Transvalia)

——

50. Min. 1-0 Aiver Rafaël (Transvalia)

55. Min. Gele kaart Mike in ‘t Veld (GOZ)

58. Min. Gele kaart Bjarne Hagendoorn (GOZ)

58. Min. Gele kaart Sem Bijvoets (GOZ)

63. Min. Wissel Mike Stok (in) - Jeroen Verschoor (uit)

75. Min. ”vertrek” Redouan Azauag naar kleedkamer

77. Min. 1-1 Rick in ‘t Veld (GOZ)

82. Min. Wissel Ricardo Helderop (in) - Valentijn Verweij (uit)

90. Min. Gele kaart Rody Lookermans (Transvalia)

90. Min. Gele + Rode kaart Paul Koring (Transvalia)

95. Min. 1-2 Bjarne Hagendoorn (GOZ)