3265AB
PIERSHIL
tel. 0186-691888

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

De titel is natuurlijk een “knipoog” naar het “breaking nieuws”bericht vanuit de bestuurskamers van Piershil en Goudswaardse Boys de avond voorafgaande aan de wedstrijd Piershil - GOZ.

Fusie Goudswaardse Boys & Piershil:
Beide verenigingen (de leden) hebben een speciale Ledenvergadering uitgeschreven waarbij de fusie tussen beide clubs is/werd besproken en waarover is/werd gestemd. Het resultaat: Volgend seizoen gaan Piershil & Goudswaardse Boys als 1 club verder. (Proficiat)

Vandaag dus de laatste keer de wedstrijd Piershil - GOZ (ooit). En dat op een prachtige zonnige dag in mei 2022.

Het werd een gedenkwaardige wedstrijd.
Al zullen de supporters van Piershil daar heel anders over denken😉
Veel doelpunten, strijd, gele en rode kaarten en veel bier (& kippie-pannen op het terras).

4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, 5-3-2…… Bingo!
Trainer Pascal van den Hoek had voor deze wedstrijd zijn taktiek enigszins aangepast. In plaats van met de gebruikelijke 3 spitsen, Jeanson-Verweij-Van Es, te starten, had hij gekozen voor Elroi Rietveld als linksbuiten (ipv Verweij). Als linksback mocht Mike Stok nu starten in de basis.

NB. Ik geef toe, nutteloze informatie….. maar nu lijkt het in ieder geval dat Uw verslaggever “verstand” heeft van taktiek😉.

De wedstrijd:
De eerste minuten was er (nog) sprake van een gelijke strijd. Op het hobbelige veld probeerden beide teams te voetballen echter tot mogelijkheden leidde het niet. Piershil probeerde het vooral met de diepe bal op de snelle (en behendige) spitsen en GOZ door middel van combinatie-voetbal.

In de 9e minuut viel het eerste doelpunt. Een voorzet van Rick Jeanson werd op waarde geschat door Julian van Es welke de bal beheerst in de goal van Piershil schoot. De gehoopte snelle voorsprong voor GOZ was een feit.

Met deze (snelle) voorsprong werd het voor GOZ een stuk “makkelijker”. Piershil moest nu wel uit de verdedigende stellingen komen waardoor er meer ruimte zou ontstaan voor GOZ.

Toch duurde het tot de 33ste minuut voordat GOZ van de ruimte profiteerde. Een mooie combinatie tussen Rick in ‘t Veld en Victor Boere aan de rechterzijde van het veld zorgde voor een vrije doortocht voor Victor Boere. Zijn schuiver in de verre hoek was onhoudbaar voor de keeper waardoor GOZ nu een comfortabele 0-2 voorsprong in handen had.

De 0-3 vlak voor de rust (43ste minuut) van (wederom) Victor Boere was de genadeklap voor Piershil. Een corner voor GOZ wordt door Julian van Es getransporteerd richting de vrijstaande Victor Boere. Die bedenkt zich geen seconde en volleert de bal prachtig achter de verstijfde keeper van Piershil. Prachtig doelpunt.

Rust:
In de rust kunnen de (weer massaal) meegereisde supporters van GOZ heerlijk genieten van een drankje en van het zonnetje. Er wordt al gespeculeerd over de volgende wedstrijden en de nacompetitie. En dat terwijl deze wedstrijd nog moet worden uitgespeeld…… (luidt het spreekwoord niet: Je moet de huid -van de beer- niet verkopen voor deze -beer- geschoten is?)

De 2e helft:
De 2e helft lijkt een kopie van de 1ste helft. Piershil begint weer “lekker”, GOZ is iets sterker maar creëert weinig mogelijkheden. In de 51ste minuut is er een pittige overtreding van de nr. 3 van Piershil (met de prachtige naam; Eustaquio de Jesus Neto). De uitstekend leidende scheidsrechter, Schuitemaker, toont hem hiervoor een terechte gele kaart.

In de 54ste minuut trekt, de na de rust ingevallen, Valentijn Verweij met de bal aan zijn voet naar binnen. Hij ziet de keeper van Piershil iets voor zijn doel staan. Hij schiet en ziet de bal in het doel verdwijnen. In de slow-motion blijkt dat de bal onderweg is aangeraakt door een speler van Piershil waardoor deze (onhoudbaar) van richting is veranderd en daardoor de keeper kansloos is……
NB. Wij noteren echter als doelpuntenmaker, Valentijn Verweij 😉

Rustig uitspelen?
Hierna is de wedstrijd wel gespeeld (zou je zeggen). Rustig uitspelen dus…..
Toch ontstaat er nu iets “raars”, iets “onverklaarbaars” in het veld.
De wedstrijd wordt, ineens, feller. De duels “harder” en gemener. Er is zelfs een opstootje om “niets”.

De scheidsrechter weet het echter prima op te lossen. Rick Jeanson (GOZ) krijgt geel en even later krijgt ook Carlos Martinez (Piershil) een prent. Aanvoerder Antonio Fernandes Costa Neto (Piershil) “ontsnapt” aan een kaart. Hierna keert de rust terug in de wedstrijd….. althans lijkt…..

In de 63ste minuut besluit trainer Pascal van den Hoek verse krachten in te zetten.
Mike Stok en Julian van. Es krijgen rust en hun vervangers, Maurice Zuidijk en Ricardo Helderop mogen het karwei afmaken.

In minuut 65 is het Rick Jeanson die de wedstrijd definitief beslist wanneer hij de 0-5 scoort. Na goed voorbereidend werk van Elroi Rietveld kan Rick Jeanson “vrij” aanleggen en met een strak schot scoren.

Smetje op de wedstrijd:
De 0-5 is de “druppel” voor Piershillenaar, Eustaquio de Jesus Neto. Bij de volgende aanval van GOZ maakt hij een tackel met 2 gestrekte benen op Elroi Rietveld (GOZ).  Scheidsrechter Schuitemaker is onverbiddelijk (en resoluut) en geeft hem een directe rode kaart. De “schade” bij Rietveld blijkt (gelukkig) mee te vallen. De rode kaart is een “smetje” op deze wedstrijd. Verder is en was het een sportieve wedstrijd.

Tegen 10 man van Piershil weet GOZ nog 1 maal het net te vinden. In de 76ste minuut is het (wederom) Rick Jeanson die met een schot, via binnenkant paal, de 0-6 scoort. De assist is van “Good Old” Maurice Zuidijk. NB. De nestor van het team, maar met zijn ervaring is hij voor de jonge ploeg van trainer Van den Hoek (nog) van onschatbare waarde, op en naast het veld.

Na de 0-6 neemt GOZ gas terug. Er zijn nog wel een aantal grote kansen op meer doelpunten, oa aanvoerder Mike in ‘t Veld krijgt 2 enorme kansen (die er in hadden gemoeten) en ook een doelpunt van spits, Ricardo Helderop, wordt nog afgekeurd (volgens de VAR vanwege buitenspel?). Dubbele cijfers zaten er dus zeker in deze wedstrijd maar dat bleef Piershil bespaard.

Precies na 90 minuten floot scheidsrechter Schuitemaker af en kon de biertap open…..

Nostalgie:
Het einde van wedstrijden tegen Piershil uit…..
Hopelijk niet het einde van de “ouderwetse echte voetbalkantine” van Piershil.
Wat een geweldig gebouw is (en blijft) het toch.

Wij wensen Goudswaardse Boys en Piershil veel succes bij het uitwerken van de fusie.
NB. We hopen ze volgend seizoen niet tegen te komen (natuurlijk😉), het jaar daarop in de 3e klasse mag natuurlijk wel😂

Piershil - GOZ in cijfertjes:

09. min. 0-1 Julian van Es
33. min. 0-2 Victor Boere
42. min. 0-3 Victor Boere
—-
46. min. Wissel: In Valentijn Verweij, Uit Victor Boere
51. min. Gele kaart Piershil
54. min. 0-4 Valentijn Verweij
60. min. Gele kaart Rick Jeanson
61. min. Gele kaart Piershil
63. min. Wissel: In Ricardo Helderop, Uit Julian van Es
63. min. Wissel: In Maurice Zuidijk, Uit Mike Stok
65. min. 0-5 Rick Jeanson
66. min. Rode kaart Piershil
76. min. 0-6 Rick Jeanson