MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek met dank aan Olaf Sap)

Vandaag, 23 oktober 2021, de 5e wedstrijd van deze competitie.

De 3e thuiswedstrijd voor GOZ. Met 2 overwinningen & 2 gelijke spelen doen de (Gemengd) Oranje/Zwarten  (mooi) bovenin mee. Tegenstander DRL staat 1 puntje achter GOZ na 2 winstpartijen, 1 gelijkspel & 1 verliespartij.
Er staat dus vandaag wat op het spel…….

Op een goed gevuld Sportpark De Erve worden de spelers (wederom) verwelkomd door een indrukwekkende TIFOSI-actie van de SGF (Supporters Club GOZ). Misschien wel iets “te” indrukwekkend???
Want wanneer de kruitdampen zijn opgetrokken en de wedstrijd net begonnen is, ligt de 0-1 al in de goal.

Een vrije trap voor DRL, net buiten de 16, wordt afgeslagen en valt voor de voeten van Eldering Cristina (DRL). Deze aarzelt niet en met een mooie boog krult hij de bal in de verre hoek. Letterlijk en figuurlijk dus een “knallend begin” van deze wedstrijd.

DRL wil de wedstrijd snel beslissen en zo snel mogelijk ook de 0-2 produceren. GOZ wordt (even) overrompeld. Gelukkig is daar nog doelman, Ryan Wemmers, die zijn ploeg op de been houdt.

Na een kwartier is DRL “uitgeraasd” en komt GOZ (ook) beter in haar spel. Dit resulteert in de gelijkmaker in de 20ste minuut. Althans??? Het doelpunt van Valentijn Verweij wordt, helaas, afgekeurd wegens buitenspel. Zo blijft het dus 0-1.

De druk op het doel van DRL neemt verder toe. GOZ probeert de gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor een counter. In de 35ste minuut gebeurt het dan ook. Een snelle counter van DRL wordt afgewerkt door Benjamin Martha (DRL). Tegen de verhouding in staat het (gewoon) 0-2. Tegenvaller voor GOZ maar ook het sein om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Die valt (gelukkig) 2 minuten later. Elroi Rietveld (GOZ) wordt binnen de 16 van DRL neergehaald en de (prima leidende) scheidsrechter, Dijkhuizen, wijst naar de stip.
Penalty GOZ. Rick Jeanson (GOZ) weet wel raad met deze kans en schiet de bal, onberispelijk, binnen. 1-2 tussenstand.

Met deze stand gaan beide teams de rust in.

In de 2e helft gaat GOZ er vol tegenaan. Het krijgt ook direct enorme kansen. Een kopbal van Victor Boere (GOZ), uit een vrije trap, wordt op een katachtige manier door de keeper van DRL uit het doel geranseld. Dit had hem kunnen (of moeten) zijn.

In de 56ste minuut een geweldige voorzet van aanvoerder, Mike in ‘t Veld (GOZ). In de scrimmage voor het doel probeert Sem Bijvoets(GOZ) het met een omhaal. De keeper van DRL laat de bal los en Victor Boere schiet de bal binnen.  (Nu dan) de gelijkmaker!?!?
Het publiek op het terras viert (al) het feestje maar de scheidsrechter beslist anders……. Hij keurt het doelpunt af wegens; buitenspel.
NB. Hierover zijn de meningen dus “verdeeld”….. maar ja, de scheids beslist.

In de 64ste minuut is het even “billenknijpen” voor GOZ. Een snelle counter van DRL wordt afgerond met een schot, rand 16, van Martha(DRL). De bal verdwijnt net over het doel van GOZ. Even later denkt GOZ, alsnog, de gelijkmaker te scoren als Rick Jeanson een geweldig schot lost vanaf de 16. De keeper van DRL is echter in (bloed)vorm en ook deze bal weet hij op, ongelofelijke, manier te redden.

In de slotfase is het “pompen of verzuipen” voor DRL. De druk van GOZ is enorm. Het is dat DRL in het Rood/Wit speelt en niet in het Geel/Zwart anders zouden we het team; het Vitesse van Rotterdam-Zuid kunnen noemen (grapje). Heel slim wordt er alle tijd genomen bij spelhervattingen, hier en daar een (nuttige?) overtreding, tja, het resultaat is immers heilig. Dat dit soms gepaard gaat met wat neven-effecten zoals “kaarten”…. Ala.

Was er in de 1ste helft (maar) een kaart voor Eldrick Cristina(DRL, 42ste min.), in de 2e helft is het (bijna) “kwartetten” geblazen…….

60.min. Gustavo Frans (DRL)
61.min. Jelle Swier (GOZ)
87.min.  Chelly Martina (DRL
88.min. Chelly Martina (DRL)
88.min. Chelly Martina (DRL) Rood (2x Geel)
94.min. Mike in ‘t Veld (GOZ)

In de 93ste minuut krijgt GOZ nog de ultieme kans op de (verdiende?) gelijkmaker. De bal komt in de 16 van DRL en Valentijn Verweij mikt de bal in de verre hoek. Helaas voor hem (en alles van GOZ) komt de bal op de paal. DRL haalt opgelucht adem.

Zo eindigt deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor DRL.
Gestolen punten? Verdiende overwinning? Een gelijkspel zou terecht zijn geweest?
Het ligt er maar net aan met “welke bril” je deze wedstrijd bekijkt…

Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen…

GOZ gaat dan op bezoek bij (het verrassend goed presterende) Zinkwegse Boys.
Aanvang; 15.00 uur!!! Voor GOZ een wedstrijd van “aanhaken of afhaken” in de top.